top of page

Våre lærere

Gode lærere er en forutsetning for god læring og et godt orkestermiljø. Alle våre lærere har lang erfaring og utdanning innen musikk og musikkpedagogikk. De fleste er også knyttet til Oslo Musikk- og Kulturskole som gir et større faglig fellesskap. 

 

Kontaktinformasjon for de enkelte lærerne finner du her. 

 

Bodil Nilsson Sanders

Fiolin. Bratsj. Dirigent Storestryk og Kammerorkesteret

Bodil Nilsson Sanders er født og oppvokst i Sverige. Hun flyttet til Norge i 1987, for å studere ved Norges Musikkhøyskole. Herifra har hun kandidateksamen - utøvende bratsjist med emnegruppe i musikkpedagogikk - samt hovedfagseksamen i musikkpedagogikk. Hennes hovedoppgave  omhandlet samtidsmusikk i strykeundervisning.

Bodil har vært ansatt i Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK) siden 1994, og var leder av OMK:s strykeseksjon på slutten av 90-tallet. I OMK underviser Bodil på «Lørdagsskolen», men har største delen av sin stilling knyttet til VAS.

Hun har undervist i VAS siden 1991 og har elever på fiolin og bratsj, og er i tillegg dirigent for Storestryk og Kammerkameratene. Siden 1993 har Bodil vært hoveddirigent i VAS, hvilket betyr at hun har et administrativt ansvar sammen med foreldrestyret.

Silje Katrine Gotaas

Cello. Dirigent for Kammerkameratene og Lillestryk.

Silje Katrine Gotaas har Bachelor i instrumentalpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole, Mastergrad og Postgraduate som utøvende cellist, med kammermusikk som fordypningsemne, fra Universitetet i Stavanger. Silje er ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole som dirigent og cellolærer. I tillegg til at hun underviser celloelevene i VAS og er dirigent for Kammerkameratene og Lillestryk, er hun tilknyttet Bestum strykeorkester og har tidligere jobbet på Norges musikkhøgskole innenfor fagfeltet musikkdidaktikk. Silje jobber også som utøvende cellist innenfor ulike sjangere.

Adrianna Arapinowicz

Cello

Adrianna Arapinowicz er en svensk cellist med polsk bakgrunn og er født på landet rett utenfor Göteborg. Musikken har vært hennes lidenskap fra barnsben av, og den har ført henne rundt i både Sverige og Europa, og nå Norge for å spille og studere. Hun tok bacheloren sin i Gøteborg hos Claes Gunnarsson og Johan Stern. Deretter studerte hun på masternivå i Brüssel med Viviane Spanoghe. Fra høsten 2022 bor hun i Oslo, hvor hun frilanser og tar timer hos Ola Karlsson.

I dag er Adrianna en aktiv frilansmusiker og lærer i Sverige og Norge. I 2022 stiftet hun Vindelfjällens kammarmusikfestival i Ammarnäs i Sverige, en årlig kammermusikkfestival på sommeren hvor hun også er kunstnerlig leder.

Under studietiden har hun deltatt ved mange internasjonale masterclasses og kurser, blant annet for Frans Helmersson og Claudio Bohorquez. Hun har spilt med Stockholm Concert Orchestra og Gøteborgsoperaen. Adrianna har deltatt på Ungdomsymfonikerne på Elverum 2017-2021.

Som lærer er Adrianna veldig motivert til å inspirere elevene sine. Hun finner kreative løsninger for hver enkelt elev slik at man både skal ha det gøy med celloen, men samtidig lærer riktig teknikk for å unngå skader. Adrianna har undervist både privat og i kulturskoler i både Sverige og Belgia siden 2017, og har hatt både voksne, barn og elever som har søkt seg videre til folkehøyskole.

Ane Emilie Vold Mickelsson

Fiolin. Bratsj. Dirigent Gresshoppene.

Ane Emilie Vold Mickelsson har bachelorgrad i musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole med fiolin som hovedinstrument. Her studerte hun hos Kolbjørn Holthe og avla siste eksamen våren 2015. Hun fullførte også videreutdanning i ensembleledelse fra NMH våren 2016. Fra 2018-2020 tok hun Master i Gehørdidaktikk ved Universitetet i Tromsø. I tillegg til å undervise på fiolin og bratsj i Vestre Aker Strykeorkester, underviser hun også på musikklinjen ved Stange Videregående skole

Ved siden av undervisningen jobber Ane Emilie som freelance fiolinist med svært varierte oppdrag innenfor klassisk, pop og folkemusikk. Blant annet flere oppsetninger med Ringsaker Operaen, Opera Opus, strykekvartetten Det Lille Husorkester, Popbandet MEER og flere Tv-opptredener som f.eks Melodi Grand Prixfinalen i København 2014.

Aslaug Holgersen

Kontrabass

Aslaug har bachelor i kontrabass og PPU fra Norges Musikkhøgskole og master i utøvende kontrabass og kammermusikk fra Konservatoriet i Haag. Fram til 2014 var hun frilansmusiker i Nederlandske orkestre og fast medlem av samtidsensemblet Insomnio. I tillegg har hun studert elektronisk musikk ved Konservatoriet i Haag og har en master i faglitterær skriving fra Universitetet i Sørøst-Norge. Aslaug har undervist VAS bassistene gjennom Oslo kulturskole siden 2021, men var innom VAS som basslærer allerede på 90-tallet. Hun er også kontrabasslærer i Asker kulturskole og musikklærer ved Steinerskolen i Bærum. Aslaug er aktiv som improvisasjonsmusiker, styremedlem i Norsk kontrabassklubb og underviser på Kongsbergkurset.

Christine Aanerud

Fiolin. Bratsj.

Christine er født og oppvokst i Frankrike. Hun har studert musikk ved Konservatoriet i Versailles, og så tatt utdannelse som fiolinpedagog ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært fiolinlærer ved flere musikkskoler i Frankrike, og var også fiolinist i tangokvintetten Tsigane-Tango. Siden 2001 har hun undervist i forskjellige strykeorkestre i Oslo, blant annet Vestre Aker Strykeorkester, hvor hun fortsatt er fiolinlærer og orkesterdirigent. Fra 2005 har Christine vært fiolinlærer og dirigent i Grefsen Skoles Strykeorkester, og hun har vært hoveddirigent siden høsten 2012. Høsten 2017 har hun sammen med Mari Ystanes Fjeldstad startet ett nytt strykeorkester på Haugerud i Oslo.

Mari Ystanes Fjeldstad

Fiolin

Mari har en utøvende bachelor med fiolin som hovedinstrument fra Universitetet i Stavanger og doktorgrad i musikkpedagogikk fra Norges musikkhøyskole. Hun har 15 års erfaring med fiolinundervisning i kulturskoler og strykeorkestre.

Mikael Ekedahl

Fiolin, Bratsj. Dirigent Storestryk.

Mikael Ekedahl, født og oppvokst i Sverige, er utdannet bratsjist og pedagog på fiolin og bratsj ved Musikhögskolan i Göteborg. I tillegg studerte han med prof. Tim Frederiksen i København i to år og har seks års erfaring som orkestermusiker i Danmark og Sverige. Mikael har vært ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole (OMK) siden 1992. I OMK underviser han teori på «Musikk på Majorstuen», er knyttet til strykeundervisning i grunnskolen – bl a Tøyenprosjektet – og har fiolinelever på Majorstuen. Fra 2009 har han undervist fiolin- og bratsjelever i VAS.

bottom of page