top of page

Adrianna Arapinowicz

Cello. Dirigent Lillestryk

Adrianna Arapinowicz er en svensk cellist med polsk bakgrunn og er født på landet rett utenfor Göteborg. Musikken har vært hennes lidenskap fra barnsben av, og den har ført henne rundt i både Sverige og Europa, og nå Norge for å spille og studere. Hun tok bacheloren sin i Gøteborg hos Claes Gunnarsson og Johan Stern. Deretter studerte hun på masternivå i Brüssel med Viviane Spanoghe. Fra høsten 2022 bor hun i Oslo, hvor hun frilanser og tar timer hos Ola Karlsson.

I dag er Adrianna en aktiv frilansmusiker og lærer i Sverige og Norge. I 2022 stiftet hun Vindelfjällens kammarmusikfestival i Ammarnäs i Sverige, en årlig kammermusikkfestival på sommeren hvor hun også er kunstnerlig leder.


Under studietiden har hun deltatt ved mange internasjonale masterclasses og kurser, blant annet for Frans Helmersson og Claudio Bohorquez. Hun har spilt med Stockholm Concert Orchestra og Gøteborgsoperaen. Adrianna har deltatt på Ungdomsymfonikerne på Elverum 2017-2021.

Som lærer er Adrianna veldig motivert til å inspirere elevene sine. Hun finner kreative løsninger for hver enkelt elev slik at man både skal ha det gøy med celloen, men samtidig lærer riktig teknikk for å unngå skader. Adrianna har undervist både privat og i kulturskoler i både Sverige og Belgia siden 2017, og har hatt både voksne, barn og elever som har søkt seg videre til folkehøyskole.

123-456-7890

Adrianna Arapinowicz
bottom of page